

Maternal and Child Health Advisory Task Force Friday, March 14, 2025 9:30 am – 11:30 a.m.

The duties of the Maternal and Child Health (MCH) Advisory Task Force are to review and report on the health care needs of mothers and children; review and report on MCH services provided to mothers and children; review and report to the commissioner program guidelines and criteria essential to providing an effective MCH program to low-income populations and high risk persons; make recommendations to the commissioner of health on priorities for funding MCH needs; make recommendations to the commissioner of health on priorities for funding MCH services (prenatal, delivery, postpartum; comprehensive health care; adolescent health; family planning; preventative dental; services for children with special health care needs; and any other services that promote the health of mothers and children); and establish in consultation with the commissioner statewide outcomes that will improve the health status of mothers and children. (MN Statute 145.8811)

AGENDA

AGENDA ITEM	TIME	SPEAKERS
 I. Welcome/Introductions and Chair Remarks Introductions, meeting announcements, approval of March agenda Announcements and chair remarks Approval of minutes 	10 min. 9:30 – 9:40	Chair Joi Elmore
 II. Member News and Issues in the Field Share information about issues of interest to Task Force members, including recent successes in your work, emerging issues, challenges you or your clients are experiencing, or committees on which you serve. This is your time to share. 	10 min. 9:40 – 9:50	Task Force Members
III. Child and Family Health Updates (includes CFH Section Updates)	10 min. 9:50-10:00	Nicole Brown, CYSHN Manager
IV. Legislative Updates	15 min. 10:00 – 10:15	Lisa Thimjon, MDH Legislative Director Autumn Baum, MDH Assistant Legislative Director
V. Work Group and Subcommittee Updates	35 min. 10:15 – 10:50	Subcommittee Leads
Family Home VisitingPerinatal Subcommittee		

AGENDA ITEM	TIME	SPEAKERS
 Infant and Early Childhood Children and Youth with Special Health Needs Child and Adolescent 		
VI. Title V Needs Assessment	30 min. 10:50 – 11:20	Elizabeth Taylor- Schiro
III. Closing Announcements	10 min. 11:20 – 11:30	Chair Joi Elmore
• Adjourn	I	1